background
Haberler
12.06.2015

Ermaksan A.Ş Türkiye'nin İlk Çip Fabrikasını Kurdu.

7 Yıldır Ar-Ge faaliyetlerini sürdürdüğümüz çip üretim çalışmalarımızı başarıya ulaştırarak Türkiye'nin ilk çip üretimini gerçekleştirdik. Ar-Ge çalışmalarında İTÜ, ODTÜ, Cumhuriyet, Bilkent, Gazi ve Uludağ üniversiteleri ile dışarıdan Virginia Commonwealth gibi kuruluşlarla çalışan Ermaksan üretim için 30 milyon euro yatırım yaptı.

Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan, "2008'den bu yana üzerinde çalışıyorduk. Yıl sonunda seri üretime geçeceğiz. Üretim kapasitemiz Türkiye'nin ihtiyacını karşılayabilir. Ürettiğimiz çip'ler dedektör yapımından aydınlatma ve çok katmanlı güneş pillerine kadar geniş bir yelpazede kullanılabiliyor. Devlet destekli kurumlar ve akademilerin bu konuda çalışmaları var ama özel sektör ilk defa elini taşın altına koyuyor. Halen Türkiye'de üretilen makinelerin ihracat kilo değeri 6 dolar. İleri teknoloji yatırımımızla ihracatta kilo değeri 10 bin dolara kadar çıkacak. İnsan kaynağını geliştirmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki 5 yılda da 50 milyon euroluk yatırım yapacağız" dedi.

http://www.dunya.com/guncel/cipte-seri-uretimin-ilk-adimini-ermaksan-atti-265121h.htm http://www.dunya.com/dunya-teknoloji-denizine-bizden-bir-aktor-ermaksan-160249yy.htm http://www.dunya.com/guncel/dunyanin-cip-uretimi-haberi-ses-getirdi-bakan-simsek-paylasti-265265h.htm