background
Haberler
28.03.2014

Ermaksan, Ar-Ge Merkezi ile teknoloji yatırımlarına hız verdi

YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER TESCİLLENDİ

Ermaksan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazandı.

Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan, Türkiye’de şu anda firmalarıyla birlikte sadece 143 Ar-Ge merkezi bulunduğunu belirterek, Ermaksan’ın da makina sektöründe Türkiye’de Ar-Ge merkezine sahip nadir firmalardan biri olduğunu söyledi. 

Sektöründe yarım asırlık tecrübesini, yenilikçi teknolojilerle buluşturan Ermaksan’ın, geçen yıl Ar-Ge Merkezi olma yolundaki başvurusu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan, 49 yıllık köklü bir firma olarak 80 bin metrekarenin üzerinde bir üretim alanında, yıllık 3000 adet sac işleme makinesi üretme kapasitesi bulunan Ermaksan’ın yenilikçi ileri teknolojiye sahip, katma değeri yüksek makine üretebilmeyi görev kabul ettiğine işaret ederek, bu konuda Ar-Ge yatırımlarını da arttırdıklarını kaydetti.

“BİLGİ VE TEKNOLOJİ ÖN PLANDA OLACAK”

2013 yılında aldıkları karar sonrası Ar-Ge Merkezi başvurusu yaptıklarını, Ar-Ge merkezlerinin 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki Kanun uyarınca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kriterlerine uygun şekilde düzenlendiğini belirten Özkayan, 2014 Ocak ayında Ar-Ge Merkezi olarak onay almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Özkayan, “Türkiye’de şu anda bizimle birlikte sadece 143 Ar-Ge merkezi bulunmaktadır. Ermaksan makina sektöründe Türkiye’de Ar-Ge merkezine sahip nadir firmalardan biri konumundadır. Bizim amacımız bugünden sonra Ar-Ge merkezimizin büyüyerek devam etmesidir. Ermaksan’ın sürdürülebilir büyümesinde büyük rol oynayacak Ar-Ge merkezimizde gerçekleştireceğimiz Ar-Ge faaliyetlerinin amacı, Türkiye’nin ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yapılmayanı yapmak, buluş ve patent sayımızı hızla arttırmak, yazılım otomasyon mekatronik, makine tasarım, optoelektronik alanında gelişime ve büyümeye devam etmek, Ermaksan’ı dünyada ve Türkiye’de teknoloji üreten şirketler seviyesine taşımaktır. Bu bilinçle çalışmak, inovasyon ve tasarımı geliştirecektir. Bu şekilde katma değeri yüksek ürünler ile firmamıza ve ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunacağız. Yine üniversitelerle yapacağımız protokollerle üniversite-sanayi işbirliklerimizi pekiştirecek, personellerimize verilecek yüksek lisans doktora olanakları ile Ar-Ge personellerimizin yetkinliklerini arttıracağız. 

Gerçekleştirilen patent çalışmaları ile 2023 yılına kadar minimum 50 patent hedefimiz bulunmaktadır. Ermaksan Ar-Ge Merkezi, Türkiye’nin ekonomisinde geleceği belirleyecek, yüksek katma değerli ürünleri üretip geliştiren, nitelikli istihdama olanak veren, bilgi ve teknolojinin ön planda olduğu çalışmalara öncelik verecektir. Gerçekleştirilecek çalışmaların meyvesi, 2014 ve sonraki yıllarda Ermaksan’ın adını sıkça duyulmasını sağlayacaktır” diye konuştu.